IPL tretmanom protiv svih nesavršenosti kože

IPL tretmanom protiv svih nesavršenosti kože

ipl-tretmanom-protiv-nesavrsenosti-koze

Zdrava koža tj. ujednačen ten univerzalni je sinonim za ljepotu žena i muškaraca, ali većina muškaraca i žena ipak ima neke nesavršenosti. Svi težimo savršenom tenu, ali idealna koža bez nedostataka zapravo je povlastica rijetkih.

IPL “briše” nepravilnosti na koži

Akne se ne javljaju samo u razdoblju adolescencije, već se sve više žena i muškaraca s njima počinje boriti tek u 30-ima. One se ovim tretmanom mogu vrlo uspješno riješiti. Zbog pretjeranog izlaganja suncu nastaju hiperpigmentacijske mrlje i sunčane pjege, a staračke pjege su od pamtivijeka poznate kao estetski problem. Tu su i mnogi drugi faktori na koje je ponekad teško utjecati i koji unatoč pažljivoj brizi i njezi utječu na pogoršanje stanja naše kože, a stres je jedan od najvećih krivaca za ubrzani proces starenja.

Zahvaljujući fantastičnim tehnološkim inovacijama u industriji kozmetike, sada na tržištu imamo odlične uređaje i efikasne metode za njegu kože. Uz pomoć adekvatno odabranih tretmana moguće je eliminirati gotovo sve nepravilnosti i nedostatke kože te postići zdrav, ujednačen ten i mladenački izgled kože. A najbolji takav tretman je IPL (Intensive Pulsed Light tj. intenzivno pulsirajuće svijetlo), tehnologija kojom se uspješno tretiraju razni kožni problemi.

IPL omogućuje pomlađivanje lica bez lasera

Znate kako se kaže, s njegom protiv bora treba početi u mladosti kako bi se razlika vidjela u starosti. Preporučuje se već od ranih 30-ih godina posebnu pozornost posvetiti koži lica te joj pružiti konkretniju njegu kako se kasnije ne bi stvorile duboke bore. Proces starenja kože ovisi o mnogim unutarnjim čimbenicima kao što su dob, genetika i hormoni, ali i vanjskim utjecajima kao što su sunce, nikotin, zagađen zrak.

Tipična koža koja stari je stanjenja, dehidrirana, manje elastična, ima bore i staračke pjege, mijenja boju, a kapilare su puno vidljivije. Do tih promjena dolazi uslijed slabije proizvodnje kolagenskog tkiva koji je zaslužan za njezin mladenački izgled.

Uz pomoć sofisticiranog IPL aparata izvodimo fantastičan tretman fotopomlađivanja koji postiže vrlo efektne rezultate. Za fotopomlađivanje koristimo žuti svjetlosni spektar od 550-1200 nm (nanometara). Ta svjetlosna energija se apsorbira u kožu i pretvara u toplinsku energiju koja regenerira kolagen i elastinska vlakna te aktivira proizvodnju novog kolagena.

Već nakon  prvog tretmana koža postaje čvršća i glađa, a nakon njih nekoliko postupno blijede pjege, plitke bore postaju glađe, a koža elastičnija. Konačni rezultat su sužene pore, poboljšan tonus kože, manje sitnih bora i ostalih nepravilnosti na koži. Zbog toga za najbolje i dugoročne rezultate preporučujem kure od pet do šest tretmana u razmacima od dva do tri tjedna.

Fotopomlađivanje je učinkovit tretman kod osoba koje su izgubile svježinu i napetost kože te ju što dulje žele održati zdravom. Nije agresivan, praktički je bezbolan i dopušta da se odmah vratite svojim svakodnevnim aktivnostima.

IPL liječi upaljene akne i ožiljke

Akne su podjednako estetski i medicinski problem. Najčešće zahtijevaju višegodišnje tretiranje, ali čak i uz redovito profesionalno čišćenje lica znaju ostaviti trajne ožiljke. Pomoću IPL svjetla mogu se tretirati upalni oblici akni, ali i ožiljci. Primjenom IPL-a smanjuje se pojačan rad lojnih žlijezda, stimulira zacjeljivanje, a površinske nepravilnosti kože nestaju.

Tretman istovremeno ima i protuupalni učinak.Kao i kod fotopomlađivanja rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, ali za potpuni oporavak najbolje je odraditi njih pet do šest svaka dva tjedna, ovisno o problematici kože.

Uklonite hiperpigmentacije, staračke i sunčane pjege

Hiperpigmentacije nastaju zbog različitih promjena u našem organizmu. Najčešći uzrok njihovog nastanka su prekomjerno izlaganje suncu, uzimanje određenih lijekova, nasljedne bolesti, bolesti nadbubrežne žlijezde. Neke je hiperpigmentacije nemoguće ukloniti, a neke nestaju već nakon prvog IPL tretmana.

Sunčane pjege najčešće se javljaju kod osoba svijetle i crvene kose i puti koja teško tamni, a staračke pjege kod osoba starijih od 40 godina na dijelovima tijela najviše izloženima suncu: licu, rukama, čelu i ramenima. Pojava staračkih pjega također može biti posljedica ponavljanog i dugotrajnog izlaganja suncu tijekom života.

No, bez brige, tu je IPL koji će sve ove nepravilnosti uspješno i precizno ukloniti bez oštećenja kože. Otprilike 10 dana nakon tretmana tretirano područje potrebno je osvježiti tretmanom mikrodermoabrazije nakon čega je koža ponovno zdrava, a ten ujednačen.

IPL sve navedene nedostatke može ublažiti ili ih u potpunosti otkloniti. Mi koristimo kvalitetni uređaj najnovije generacije koji je iznimno siguran i učinkovit zbog čega svim našim klijentima možemo jamčiti odlične rezultate. Isprobajte, uvjerite se u rezultate i približite se idealu zdrave kože bez nepravilnosti.

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.