5 stvari koje trebate znati o fotoepilaciji

5 stvari koje trebate znati o fotoepilaciji

fotoepilacija

Najučinkovitiji tretman za dugotrajno uklanjanje dlačica na cijelom tijelu

Sigurna sam da znate onaj sjajan osjećaj slobode i bezbrižnosti koje pruža tijelo bez dlačica i voljele biste ga zadržati zauvijek. Dobra vijest je da to i možete, ako se odlučite za dugotrajno uklanjanje dlačica. Tretman fotoepilacije za razliku od ostalih alternativa uklanjanja dlačica progresivno i dugotrajno odstranjuje neželjene dlačice.

Ako još uvijek ne znate što je fotoepilacija i kako se izvodi, u nastavku otkrijte 5 važnih stvari koje trebate znati prije nego se odlučite za ovaj tretman.

1. Dlačice se uklanjaju dugotrajno

Tretman fotoepilacije spada u skupinu IPL tretmana. IPL (Intensive Pulsed Light) tehnologija temelji se na impulsima svjetlosti koja u spoju s melaninom u dlaci oslobađa toplinsku energiju, uništava folikulu dlake u korijenu te tako sprječava njezin ponovni rast.

2.Može se tretirati cijelo tijelo

Dlačice se mogu uklanjati sa svih dijelova tijela, uključujući leđa, prsa, ruke, noge, lice i bikini zonu – i to bez obzira na to kakav tip kože imate. Kako bi uklanjanje bilo uspješno jedino je važno da dlaka bude u fazi rasta, tj. u anagenoj fazi. Naime, sve dlake na našem tijelu ne rastu odjednom, već u fazama, a period rasta različit je za svako područje tijela. Zato je tretman potrebno ponavljati nekoliko puta.

3. Nakon otprilike pet tretmana nestaje 95% dlačica

Tretman se ponavlja svakih četiri do osam tjedana, ovisno o tretiranoj zoni, boji dlaka i boji kože. Za najbolje rezultate dlake je između tretmana potrebno brijati kako bi se sačuvao korijen koji se kasnije uništava bljeskom IPL aparata. Već nakon prvog tretmana dlačica je oko 30% manje. Ja klijenticama preporučujem odraditi ukupno pet uzastopnih tretmana. Nakon učinjenih tretmana, poželjno je održavanje jednom godišnje.

4. Prije tretmana potrebna je priprema kože

Dva tjedna prije dolaska na tretman ne smijete ići na depilaciju voskom, čupati dlake pincetom ili ih uklanjati pomoću kreme. Tri do četiri dana prije tretmana dlake je potrebno obrijati. Zahvate IPL tehnologijom ne radimo na trudnicama, a ne preporučujemo ih niti dijabetičarima, osobama s upaljenom kožom ili onima koji su u aktivnoj fazi kroničnih kožnih bolesti. Isto tako, dlačice se ne skidaju na dijelu tijela na kojem je tetovaža.

5. Tretman se može izvoditi i ljeti

Fotoepilacija je potpuno siguran tretman, ali u obzir trebate uzeti da je na nedavno osunčanoj koži melanin još na površini, stoga će fotoepilacija biti manje učinkovita. Zato se dva tjedna prije ne biste trebali izlagati suncu ili ići u solarij. Uz to, uređaj koji koristimo u salonu dio je najnovije generacije uređaja za IPL – jednako uspješno odstranjuje svijetle i tamne dlake i jedini ima patent za uklanjanje sijedih dlačica.

Ako i dalje niste sigurni želite li dlačice ukloniti fotoepilacijom, dođite u Mysterion na besplatni testni tretman i uvjerite se u učinak samo tog jednog tretmana. Nakon njega se većina klijentica odlučuje dugotrajno ukloniti dlačice ovim tretmanom.

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.