Što sve trebate znati o dermaplaningu?

Što sve trebate znati o dermaplaningu?

dermaplaningnaslovna

Tretman koji je zaludio žene iz cijelog svijeta

U vremenu visoko razvijene tehnologije i uređaja koji se koriste u svijetu ljepote danas, teško je povjerovati da već neko vrijeme najviše pažnje zauzima dermaplaning – tretman za kojeg možemo reći da spaja dvije usluge u jednu. Neki će reći da je dermaplaning metoda pilinga koja se sastoji od uklanjanja površinskog sloja kože pomoću oštrice skalpela, a drugi će reći da je to zapravo žensko brijanje jer se prilikom uklanjanja sloja kože uklanjanju i sve dlačice s lica. Oboje je istina, no ajmo razjasniti stvari.

Što je dermaplaning?

Dermaplaning je mehanički tretman koji uklanja površinske stanice kože i na taj način rješava nedostatke popust sitnih borica ili ožiljaka te čisti kožu od površinskih nečistoća. Osim toga s nožićem se uklanjanju kompletno sve dlačice s lica i vrata te koža ostaje besprijekorno glatka i sjajna te je važno napomenuti da se dlačice ne pojačavaju nakon tretmana.

 

 

Od čega se sastoji tretman?

Tretman traje oko 40 minuta. Koža treba biti potpuno čista i suha te sterilizirana alkoholom, a postupak se izvodi potezima skalpela u suprotnom smjeru od rasta dlačica.  Bezbolan je, a osjećaj je sličan onome kada brijete kožu britvicom. Nakon završenog tretmana, koža se može dodatno njegovati i kombinirati s drugim tretmanima, a lagano crvenilo kože nestaje u trenu.

Zašto koga je namijenjen?

Dermaplaning je namijenjen svim tipovima kože, a ako je koža sklona upalama uslijed akni ili rozeceje, oštećeno područje se izbjegava ili se pričeka dok se koža ne smiri. Tretman je pogodan i za trudnice koje žele napraviti piling lica, a ne žele koristiti proizvode s kemikalijama. Ako razmišljate o dermaplaningu dobro je da se prije posavjetujete sa svojim kozmetičarom kako bi bili sigurni da je ovo tretman za vas.

Zašto odabrati dermaplaning i koliko ga često treba ponavljati?

Tretman je jako popularan među modelima i glumicama jer osim što kožu ostavlja glatkom, omogućuje brže djelovanje i upijanje proizvoda za kožu, a šminka izgleda uvijek savršeno. Osim toga, odličan je za kombiniranje s drugim tretmanima i dodatnom njegom koja prodire dublje u kožu. Dakle, stvar je jednostavna – ako želite besprijekornu kožu svaki dan onda je ovo idealan tretman za vas. Preporučujem ga ponavljati svakih 4 tjedana.

Cijena?

500 kn.

 

 

 

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.