7 razloga zašto redovito ići na pedikuru

7 razloga zašto redovito ići na pedikuru

Lakiranje

Ne zaboravite da su stopala ogledalo vašeg zdravlja i najčešće se na njima vide prvi simptomi ozbiljnijih medicinskih problema. Njegujte ih kako i zaslužuju kroz cijelu godinu

Najviše pažnje stopalima posvećujemo tijekom toplijih mjeseci, dok ih u hladnijem dijelu godine često zanemarujemo. Iako je pedikura tretman koji gledamo samo s estetske strane, to baš i nije tako. Pedikura je mnogo više od toga, a ako se redovito prakticira pruža veliku prednost na cjelokupno zdravlje, pogotovo u slučaju bolnih ili na neki drugi način problematičnih stopala.

Donosim vam 7 razloga zašto je dobro redovito njegovati stopala:

1. Stopala zaslužuju redovitu njegu

Čovjek u prosjeku dnevno napravi oko 5 tisuća koraka ili manje. Možda na prvu i ne zvuči puno, ali sigurno možemo reći da su stopala ključan dio našeg kretanja. Prva stvar s kojom im možemo ugoditi je kvalitetna i adekvatna svakodnevna obuća, a druga stvar je redovita njega posebice ako su stopala bolna i natečena ili imaju zadebljanja i upalne procese.

2. Za vrijeme pedikure možete se relaksirati

Pedikura je jedan od najboljih načina da si ugodite, a poznata je po tome i da otklanja stres s kojim se susrećemo svakog dana. Masaža stopala, piling, hranjiva maska ili parafinska kupka godit će vašim stopalima, a vama pružiti umirujući i relaksirajući efekt. Pa, svi to zaslužujemo.

3. Sprječava potencijalne probleme

Kvalitetna njega stopala prevenira probleme zadebljane kože, žuljeve, kurje oči, urasle nokte i moguće infekcije. Redovno uklanjanje zadebljanja kože na stopalima (prvenstveno petama!) pomaže u sprječavanju većih nakupina, a kasnije i pucanja kože. Za takve zahvate prepustite se stručnjaku i nastavite ih njegovati svakodnevno kod kuće.

 

4. Zdrava stopala znače i pravilno držanje tijela

Pedikura nam također pomaže u pravilnom držanju te omogućava ugodnije stajanje i hodanje na nogama. To puno znači za kompletan status našeg držanja i tijela, s čime potencijalno izbjegavamo neke druge tegobe kao što su bolovi u vratu, ramenima i leđima koji se mogu kasnije javiti.

5. Hidratacija

Pedikura uključuje namakanje u toploj vodi kako bi se omekšala koža, a nakon toga se stopala obrađuju. Završni dio čini masaža s uljem ili losionom koji pomažu očuvati vlažnost stopala. Kod hidratiziranih stopala manja je vjerojatnost pojave žuljeva ili nekih drugih problema tipičnih za ona koja nisu redovito njegovana.

6. Odstranjivanje mrtvih stanica

Kada ste zadnji put napravili dobar piling stopala kod kuće? Uklanjanje mrtvih stanica kože pomaže njezinoj obnovi čime ona postaje glađa i općenito oku ugodnija. A pedikura uključuje i piling. Osim toga, ispucana koža može poderati čarape, a to svakako želimo izbjeći.

7. Potiče cirkulaciju

Najbolji dio pedikure u salonu mnogima je masaža, u slučaju kada je uključena u tretman. A jeste li znali da masaža pomaže u poboljšanju cirkulacije i olakšava napetost u zglobovima i stopalima? Bolja cirkulacija u stopalima znači manje boli i pomaže pri distribuciji topline u cijelom tijelu te smanjuje mogućnost pojave proširenih vena.

Stopala su dio tijela koji u odnosu na neke druge često zaboravljamo njegovati. Zdrava stopala su važna za naše cjelokupno zdravlje stoga ih nemojte zanemarivati. Bilo da idete u salon ili pedikuru radite kod kuće, pobrinite se da stopala svakih nekoliko tjedana uživaju u tretmanu koji im pomaže da ostanu zdrava.

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.