Čišćenje organizma: 5 tretmana za mršavljenje i detoksikaciju

Čišćenje organizma: 5 tretmana za mršavljenje i detoksikaciju

tretmanizamrsavljenje1

Mogla bi reći da je ožujak “last call” za krenuti u borbu s celulitom ili masnim naslagama, kako bi svoje tijelo oblikovali i učvrstili za ljetnu sezonu.

Baš kao što uravnoteženom prehranom (koja podrazumijeva pravilan unos proteina, vlakana, bjelančevina i ugljikohidrata) možemo puno napraviti za svoje zdravlje iznutra, tako ga anticelulitnim masažama i tretmanima možemo “popeglati” izvana. Jedno s drugim daje najbolje rezultate, a vaše tijelo i um bit će vam zahvalni na čišćenju toksina iz tijela. Detoks ili čišćenje dobro je provoditi s vremena na vrijeme, a pogotovo nakon blagdana i ozbiljnijeg unosa ića i pića.

Izbacite toksine iz tijela

Ako još uvijek niste spremni za vježbanje, a želite se pobrinuti za svoje tijelo, anticelulitnu masažu preporučila bih svakoj ženi. Nekoliko različitih tehnika masiranja podiže i učvršćuje vezivno tkivo, a intenzivni i energični pokreti potiču protok limfe kroz limfni sustav. Popravlja se cirkulacija, obnavlja se kolagen i ono glavno, izbacuje se višak vode i toksina iz tijela. Redovitim tretmanima koža postaje glatka i napeta, a to je efekt koji svaka žena želi vidjeti na svojem tijelu.

Ciljano razgradite celulit i smanjite obujam tijela

Sigurno ste već mnogo puta čuli za tretman limfne drenaže. On podrazumijeva oblačenje limfnih hlača koje funkcioniraju tako da se metodom upuhivanja zraka stvara pritisak na određene dijelove tijela čime se potiskuje nataložena tekućina među stanicama i potiče razgradnja celulita. Istovremeno se smanjuje obujam tijela i uvijek ga preporučujemo klijenticama koje imaju lošu prokrvljenost tkiva, posebice u području nogu, stražnjice i trbuha.

Vratite koži elastičnost

Vakuum ili radijalno endodermna terapija odličan je tretman za mršavljenje. Riječ je o jedinstvenoj kombinaciji pulsnog vakuuma i posebno oblikovanog aplikatora s tri rotirajuće kuglice kojima s prodire u tkivo. Tretman kojim se poboljšava i ubrzava prijenos kisika, potiče mikrocirkulacija i provodi limfna drenaža. Celulit nestaje, a vezivno tkivo postaje elastično. Tretman je idealan u kombinaciji s pilingom, Thalgo algama i termodekom.

Poboljšajte mišićnu strukturu

Jedan od najstarijih tretmana za tijelo sigurno je elektrostimulacija mišića koja se koristi za oblikovanje tijela, a pravilnim izborom programa može se povećati volumen mišića što ovaj tretman čine sjajnim izborom za sve one kojima sportski centri i nisu baš privlačni. Možda ne može zamijeniti čučnjeve s utezima u teretani, ali sigurno može doprinijeti tonusu mišića koji će kožu učiniti napetom.

Riješite se bakterija i virusa

Termo deka je također jedan od starijih tretmana uspješnih za odstranjivanje celulita, a mi ga radimo s Thalgo algama. Svojstva algi su poznata kao snažni antioksidansi koji pomažu pri odstranjivanju štetnih i toksičnih tvari iz tijela te imaju antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Samim tim odličan su saveznik protiv zadržavanja vode i edema u tijelu, a mi ih miješamo s vodom i obilato nanosimo na tijelo. Nakon nanošenja tijelo zamotavamo u termo deku čija toplina pospješuje djelovanje algi i izbacivanje štetnih tvari iz organizma.

Svi znamo da zdravo tijelo i duh treba njegovati izvana iznutra, a pravilnom kombinacijom prehrane i navedenih tretmana već ste na pola puta do zacrtanog cilja. Vaše tijelo pamti sve akcije koje mu servirate, ali ipak najviše voli zasluženu njegu.

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.