Je li IPL uređaj za dugotrajno uklanjanje dlačica zaista učinkovit?

Je li IPL uređaj za dugotrajno uklanjanje dlačica zaista učinkovit?

dugotrajnouklanjanjedlacica

Pitanje koje zanima sve klijentice

Bilo bi idealno kada bi se mogli zauvijek riješiti neželjenih dlačica s tijela i prestali brinuti o nogama, bikini zoni i pazusima za koje ponekad mislim da bi ih trebala brijati svaki dan kako bi uvijek bili savršeno glatki. To vrijedi i za brkove, naravno, ali zaustavit ću se sada na tijelu.

Postoji nekoliko metoda kojim možemo kratkotrajno uklanjati dlačice: epilatori i slični uređaji koji čupaju dlačice iz korijena, klasična depilacija voskom (znate li da postoji i čokoladni?), depilacija šećernom pastom i dobra stara britvica koja je najbrža, ali i najoštrija metoda uklanjanja dlačica. Oštra zbog a) žileta b) dlake koje kasnije izraste. Ipak, još uvijek veliki broj žena pribjegava upravo toj metodi, a sve znamo da je britvica najgori mogući izbor.

Naše klijentice podjednako biraju klasični vosak ili šećernu pastu, neke čak kombiniraju te dvije usluge ovisno o područjima na tijelu i još uvijek su dosta popularne, pogotovo kad krene proljeće.

Uz kratkotrajne, postoji nekoliko tretmana pomoću kojih se dlačica možemo riješiti i dugotrajno. Tu nastupaju laser i IPL uređaj.  Prvo pitanje koje zanima svih koji žele isprobati tretman je mogu li se dlačice ukloniti zauvijek? Drugo je, naravno cijena tretmana. Tužna, ali ispravna informacija je da se dlačice ne mogu iskorijeniti zauvijek, ali pomoću IPL uređaja one se uklanjaju dugotrajno i nakon nekog vremena (obično godine dana) potrebno je napraviti jedan tretman. Cijena vjerojatno nije pristupačna svima, ali treba uzeti u obzir da ćete se ovim tretmanom riješiti dlačica na dugi rok.

IPL uređaj funkcionira tako što njegovi svjetlosni impulsi u spoju s melaninom u dlaci oslobađaju toplinsku energiju i uništavaju folikulu dlake u korijenu. Učinkovito uklanja dlačice kod svih tipova kože, a za najbolji učinak preporučuje se 4 do 8 tretmana svakih četiri do osam tjedana ovisno o boji dlačica i boji kože. Nakon prvog tretmana već je 30% dlačica manje. Kod nas je taj testni tretman besplatan, tako da se možete sami uvjeriti u rezultate.

Ja sam prije dvije godine odlučila srediti svoje potkoljenice i bikini zonu (brazilka je zakon!) pa sam odradila 6 tretmana u otprilike gore navedenim vremenskim razmacima. Sam tretman nije neugodan i ne traje dugo, a između dolazaka sam tretirana područja brijala britvicom. Nakon toga, svako godine ponovim tretman jednom po mojoj procjeni nestalo je 90% dlačica, a ove koje su se vratile su jako slabe i svijetle. Koža izgleda kao da nikada nije imala dlačice i kad s bedara uklonim dlačice voskom, iako je područje glatko, pod rukom se osjeća nešto hrapavija koža od ove tretirane IPL uređajem.

Bila bi luda da nisam probala uređaj kad mi je već pri ruci svakodnevno, ali nekako uvijek najmanje vremena imamo za sebe, pa su za sada samo „pale“ potkoljenice i bikini zona, a trenutno sam u procesu uklanjanja dlačica s pazuha i s lica. Tretman bi preporučila svima koji si to mogu priuštiti jer je osjećaj glatkoće neprocjenjiv, a i sada imam dvije  „obaveze“ manje. Tretman se može izvoditi i ljeti, tako da je uvijek dobro vrijeme za krenuti u borbu protiv neželjenih dlačica na tijelu. Spremne za dugotrajno glatku kožu?

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.