Pomlađivanje lica bez odlaska pod nož? Može.

Pomlađivanje lica bez odlaska pod nož? Može.

fotopomladvanje

Svjedoci smo svakodnevnog bombardiranja naslovima poput “pomladite se u samo nekoliko koraka“, “kako pomladiti kožu čak do 15 godina“ i sve ćemo poduzeti da “zaustavimo“ starenje koliko god je to moguće.

Međutim, znamo svi da to i nije baš tako jednostavno i da je to jedna od stvari koja ne ide na gumb. Svaka godina nosi svoje i što prije to prihvatimo, bit će nam lakše. No, taman kad se priviknemo na promjene u 30-ima, dođu 40-e, pa 50-te pa 60-te i tako dalje. Utrka s vremenom je odavno izgubljena bitka, ali to ne znači da je izgubljeno baš sve.

Postoji još uvijek dosta stvari koje možete napraviti za svoju kožu kako bi ona što dulje izgledala mladoliko. Osim uravnotežene prehrane bogate kvalitetnim namirnicama, stil života itekako doprinosi izgledu kože. O tragovima koje alkohol i pušenje ostavlja na koži, već sve znamo što, naravno na znači da si s vremena vrijeme ne možemo priuštiti čašu crnog vina. Ma, može i dvije.

No, znate kako se kaže, s prvom njegovim treba početi u mladosti kako bi se razlika vidjela u starosti. Preporučujem već od 30-e godine života posebnu pozornost posvetiti koži lica te joj pružiti što bolju njegu kako se kasnije ne bi stvorile duboke bore.

Kako izgleda koža koja vapi za njegom?

Tipična koža koja stari je stanjena, dehidrirana, manje elastična, ima bore pa čak staračke pjege, mijenja boju, a kapilare su puno vidljivije. Do tih promjena dolazi uslijed slabije proizvodnje kolagenskog tkiva koji je zaslužan za njezin mladenački izgled.

Što možemo napraviti kako bi joj vratili tonus i sjaj?

Uz pomoć sofisticiranog IPL aparata izvodimo fantastičan tretman fotopomlađivanja koji postiže vrlo efektne rezultate. Za fotopomlađivanje koristimo žuti svjetlosni spektar od 475-1100 nm (nanometara). Ta svjetlosna energija se apsorbira u kožu i pretvara u toplinsku energiju koja regenerira kolagen i elastinska vlakna te aktivira proizvodnju novog kolagena.

Zašto nestaje kolagen?

Iako naš organizam ima sposobnost stalne sinteze kolagena, s vremenom se postupno smanjuje kapacitet njegove obnove. Starenje, teška fizička preopterećenja ili autoimune bolesti, glavni su krivac za njegov smanjeni kapacitet i smatra se da nakon 25. godine gubimo oko 1,5 posto kolagena godišnje. Njegov nestanak vidljiv je i estetski, ali može utjecati i na zdravlje s obzirom na to da uzrokuje poremećaj koštano mišićnog sustava.

Koliko brzo su vidljivi rezultati?

Već nakon  prvog tretmana koža postaje čvršća i glađa, a nakon nekoliko dolazaka (ovisno o stanju kože i postavljenom cilju) postupno blijede pjege, plitke bore postaju glađe, a koža elastičnija. Konačni rezultat su sužene pore, poboljšan tonus kože, manje sitnih bora i ostalih nepravilnosti na koži. Zbog toga za najbolje i dugoročne rezultate preporučujem kuru od pet do šest tretmana u razmacima od tri do šest mjeseci. Tretman aktivira korijen, stimulira fibroblast u epidermisu i dolazi do proizvodnje novog kolagena za 3 dana.

Tko je dobar kandidat za fotopomlađivanje?

Iako mnogi misle da je ovaj tretman rezervan isključivo za zrelu kožu, to i nije baš tako. Fotopomlađivanje je učinkovit tretman kod osoba koje su izgubile svježinu i napetost kože te ju što dulje žele održati zdravom. Nije agresivan, praktički je bezbolan i dopušta da se odmah vratite svojim svakodnevnim aktivnostima, a može se krenuti provoditi već s 35 godina.

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.