Što je dijamantna mikrodermoabrazija?

Što je dijamantna mikrodermoabrazija?

dijamantna-mikrodermoabrazija

Brz, efikasan i neinvazivan tretman kojim se koža polira i dubinski stimulira pomoću gusto složenih čestica dijamanata.

S godinama koža lica postaje tanka i suha, a samim time vidljivije su i bore. Korištenje skupocjenih krema i preparata više nije dovoljno, te koži treba priuštiti dubinski tretman koji će ju potpuno obnoviti i vratiti joj izgubljeni sjaj. Tu nastupa dijamantna mikrodermoabrazija koja je jedan od najboljih tretmana kojeg možete priuštiti svojoj koži.

Iznimno je popularna zato što je učinkovita za sve tipove kože. To je nekirurška metoda pomlađivanja, brza, praktična i bezbolna. Koža nakon prvog tretmana odmah izgleda mlađe i glatka je.

Kako se izvodi dijamantna mikrodermoabrazija?

Dijamantna mikrodermoabrazija je oblik dubinskog pilinga koju čine sitne čestice dijamanata postavljenih pod različitim kutevima i raspoređenih po veličini. Te čestice odstranjuju površinski sloj kože i mrtve stanice čime se omogućuje stvaranje novih stanica i kolagena te regeneracija oštećenog tkiva.

Ovim tretmanom ublažavaju se i uklanjaju bore i ožiljci, a ten postaje pročišćen. Poželjno ju je primjenjivati i u liječenju akni. Zbog bolje prokrvljenosti uspostavlja se optimalan dotok hranjivih tvari i kisika te bolji odvod limfe, što umanjuje mogućnost pojave novih akni.

Tretman traje 30 minuta, a nakon toga u kožu se ciljano unose bogate supstance poput kolagena, hijaluronske kiseline, različitih vitamina i minerala ovisno o tipu kože i cilju tretmana.

Koje su njezine prednosti?

Ovo je jedan od rijetkih tretmana koji je blag izvana, a izuzetno konkretan iznutra. Već se tijekom izvođenja vidi razlika između djela lica na kojoj se radi i one na kojoj “poliranje” još nije započelo. Samo jednim tretmanom dijamantne mikrodermoabrazije uklanja se do tri puta veći broj mrtvih stanica nego u mnogim drugim tretmanima. Drugim riječima, razliku ćete primijetiti odmah.

Dijamantna mikrodermoabrazija potpuno je bezbolna, dapače ugodna je zato što uz nju vežemo terapiju vakuumom, limfnu drenažu i lifting lica. Može se koristiti kao tretman u kurama ako uklanjamo bore, proširene pore, ožiljke od akni i slično. Kao zasebni tretman trenutno osvježava i oživljava lice.

Odmah nakon tretmana možete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, ali s obzirom na povećanu osjetljivost kože preporučujemo neko vrijeme izbjegavati direktno izlaganje suncu. Godine nose svoje i nećemo uvijek imati mladenački izgled, ali uz dijamantnu mikrodermoabraziju možemo ga održavati na najbolji mogući način.

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.