Tretmani koje (nikako) ne biste trebali raditi ljeti

Tretmani koje (nikako) ne biste trebali raditi ljeti

tretmaniljeto

Iako su temperature već odavno postale ljetne, sada je ono i službeno počelo

Ljeto je sezona kada Mysterion puca po šavu i kada se traži termin, ali i par ruku više. Bose noge traže savršenu pedikuru s trajnim lakom, gole noge trebaju stalno biti glatke kako bi minesmetano uživale u haljinama i kratkim hlačama, a naša linija treba biti u top formi kako bi bile bezbrižne na plaži. A gdje je još i lice koje trebamo posebno pripremiti i zaštiti kako bi u jesen imale što manje posla na njemu?

Postoji nekoliko tretmana koje nije poželjno raditi ljeti, prvenstveno zbog štetnih sunčevih zraka. Isto kao što oblajhana kosa neće dobro podnijeti klor iz bazena, tako ni koža neće trpjeti sunčeve zrake ako ju prije samo izlaganja “otvorite” mikrodermoabrazijom. To je prvi tretman koji nije pogodan za ljeto, zato što se mehaničkim pokretima uklanjaju površinski slojevi kože i ostaje nam potpuno nova mlada koža. Ako vaša koža žudi za dijamantnom mikrodermoabrazijom, svakako pričekajte jesen, a do tada si pomognite laganim pilingom za lice.

M-Ceutic tretman radi se s kiselinama koje služe za ujednačavanje tena, sužavaju pore, reguliraju prekomjerno lučenje sebuma, smanjuju sitne bore i fleke na licu. Preporučuje se kura od nekoliko tretmana, a s obzirom na to da je naglasak na kiseline s kojima se provodi, ovaj tretman nikako nije dobro raditi ljeti.

Znamo da su hiperpigmentacijske mrlje ono što danas muči većinu žena. Neke klijentice su svježe “izdepilirane” otišle na sunce (da, poznajem i njih), a neke su ih jednostavno dobile od dugotrajnog izlaganja suncu. Danas postoje mnogi preparati na tržištu s kojima se one mogu ublažiti, a mi u Mysterionu uspješno ih uklanjamo pomoću IPL uređaja. Paradoksalno bi bilo uklanjati mrlje od sunca, u periodu kada ono prži svaki dan, zar ne? Zaštitite se i ovo ljeto kremom s visokim faktorom kako bi imale manje intervencija u jesen!

Uklanjanje dlačica IPL uređajem može se raditi i ljeti, ali trebate voditi računa o tome da od zadnjeg tretmana prođe barem dva tjedna prije nego se izložite suncu. Fotoepilacija se temelji na impulsima svjetlosti koji u spoju s melaninom u dlaci oslobađa toplinsku energiju i uništava folikulu dlake te sprječava ponovni rast. Razvoj tehnologije omogućio je sigurno izlaganje suncu, ali tek nakon dva 15 dana, stoga imajte to na umu ako ste odlučili u borbu protiv neželjenih dlačica tek sada.

Vodite računa o svojem zdravlju i o zdravlju vaše kože. Ne izlažite se potencijalno opasnim situacijama ako to nije potrebno, a ja sam sigurna da bez ovih nekoliko tretmana možete preživjeti dva ili tri mjeseca. Imate na raspolaganju barem desetak onih koje možete raditi tijekom cijele godine. A znam da ih trebate. ?

 

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.