Zašto je piling važan dio beauty rutine i koliko često ga primjenjivati?

Zašto je piling važan dio beauty rutine i koliko često ga primjenjivati?

pilinglica

U posljednje vrijeme nema medija koji nije pisao o tome kako su žene potpuno  poludjele za eksfolijacijom ili pilingom lica i tijela

Nije tajna da je koreanska beauty industrija nametnula mnoge trendove pa tako i izgled bijele i glatke kože. I dok ga mnoge žene izbjegavaju kako ne bi oštetile kožu, druge se ribaju možda i češće nego je potrebno, a sve to kako bi imale svjetlu i zaglađenu kožu. Piling je samo jedna od valuta koja će pročistiti vašu kožu i osigurati joj svjež izgled, ali nije svaki piling za svaki tip kože.

Postoje oni koji su namijenjeni za tijelo, kao i oni nježniji koji su namijenjeni za lice. Oba imaju isti cilj – a to je odstranjivanje odumrlih stanica kože koje nam nikako nisu potrebne. Redovita njega kože pilingom omogućit će joj da diše i da se obnavlja njezina epiderma. Pitanja koja mi često postavljaju klijentice odlučila sam danas podijeliti i s vama kako bi točno znali koji piling odabrati, koliko ga često primjenjivati i kako njegovati kožu nakon njega.

Vrste pilinga

Na tržištu postoji nekoliko vrsta pilinga koji se dijele na mehaničke, kemijske, enzimske i biološke pilinge. Mehanički piling sadrži u sebi čestice silicij dioksida, morski pijesak, mljevene ljuske badema dok kemijski sadrže kiseline kao što su AHA glikolne, mliječne ili limunske. U dermatologiji se koriste oni koji imaju veću koncentraciju glikolne ili mliječne kiseline. Svaki piling ima svoju namjenu, primjerice mi u salonu između ostalih koristimo Thalgo pilinge za lice kojih ima nekoliko vrsta. Od onih namijenjenih za suhu i osjetljivu, pa do onih za normalnu i mješovitu kožu.

Koliko često raditi piling lica i tijela?

Za suhu i osjetljivu kožu preporučujem piling 1xtjedno, a za masnu i nečistu kožu može čak i 2-3x tjedno. S ničime ne treba pretjerivati pa tako ni s njima, možda je najbolje ipak posavjetovati  se sa svojim kozmetičarem ili dermatologom kako ne bi došlo do nekakvih upala ili ako imate neki specifični problem s kožom.

Koji piling odabrati?

Nakon što ste ustanovili kakav je vaš tip kože i koji bi vam najbolje odgovarao, vrijeme je za nabavku. Kao što sam već navela mi u salonu koristimo Thalgo i Decléor proizvode od kojih neke možete nabaviti i za kućnu upotrebu. Kada je u pitanju tijelo svakako bi izdvojila najpopularniji i jedan od najprodavanijih proizvoda – Decléorov Gommage 1000 grains ili piling 1000 zrnaca koji je stvoren za sve tipove kože. Čak i najgrublju kožu pretvara u izuzetno glatku, a u sebi ima sastojke kao što su: biserni šećer, narančina kora i kora argana, grožđe, ananas, marakuja, ulje slatkog badema.

Kakvu njegu primijeniti nakon temeljitog čišćenja?

Bilo da se radi o pilingu lica ili tijela, nakon što temeljito očistimo kožu, nastavljamo s uobičajenom njegom ili hranjivom tj. hidratantnom maskom. Decléor u svojoj liniji ima genijalnu masku Hydra Floral koja ne isušuje kožu i vraća joj blistavi izgled te je namijenjena svim tipovima kože. Dovoljno je tek 5 do 15 minuta da stoji na licu, a postupak je potrebno ponavljati jednom ili dvaput tjedno. Ako vam se ne da s maskom, na kožu nanesite svoju dnevnu ili noćnu njegu koju koristite i nahranite novu kožu lica. Isto vrijedi i za kožu tijela.

Autor: Monika Antunović Kundih
Vlasnica salona i veliki stručnjak u mnogim područjima u svijetu ljepote. Snažna ambicija i ljubav prema poslu ne daju joj mira pa se kontinuirano educira kako bi svojim klijentima pružila nove usluge. Njezin moto su njezine zadovoljne klijentice s kojima ima profesionalan, ali i prijateljski odnos, a kad nije u salonu posvećena je brojnim aktivnostima kao što su ples na šipci i čitanje dobre knjige. Ipak, najveća radost su joj ljudi oko nje.